Naučná stezka sv. Antoníčka

Je sobota, svítí sluníčko. Pobíhají kolem vás děti, které neví roupama coby. Potřebovali by ven. Přemýšlíte co podniknete.

“Pojď na lesní hřiště. Je tam nejdelší skluzavka v Brně.”

No jo, ale ta cesta! Nejkratší je od Pub Les. Ještě, že včera nepršelo, to by vůbec nešlo. I za sucha nikdy nevíte, jestli náhodou už ke skluzavce nepojedete po zadku. Dá se jít i od Billy a nebo z Divišovy čtvrti, ale to už je na výlet. Ten by se dnes hodil, ale jak děti po cestě zabavit? Na chvíli se zasníte…

Upravené celé údolí s označenými vstupy. Místo bahnitých skluzavek chodníčky jak do Čertovi rokle. Pohodlně vstupujete na cestu údolím. Zahrajete si lesní pexeso. Po pár metrech si děti vyzkouší jak daleko doskočí. Jako žába, zajíc nebo jako srna? Společně si zahrajete na dendrofon xylofon. “Mamí, poznáš tu písničku?” A pak vytáhnete voskovky a užijete si poznávačku u frotážního panelu.

Tohle všechno se postupně stane realitou díky participativnímu rozpočtu města Brna. V 7. ročníku Dáme na vás totiž náš projekt Naučná stezka sv. Antoníčka zvítězil.

 

Stezka tvoří polovinu výletní trasy okolo Zaječí hory. Druhá polovina vede údolím Zaječího potoka, které patří Mendelově univerzitě. Do budoucna jednáme o možném rozšíření naučné stezky i sem. Do programu výletu si můžete zařadit i další zajímavosti v okolí.

 

Vycházky i s naučným programem si budete moct užít ještě dříve než stezku zbudujeme. Ve spolupráci se zahrádkáři ze Zaječí hory začínáme už na jaře!